Beschrijving:

Ligging:
Bienvenue à Une Belle Histoire, een vakantiehuis waar u twee comfortabele gîtes kunt huren, Le Lavoir en La Source, beide met een prachtig uitzicht op het dorp en de parkachtige tuin. Dit oudste huis van het dorp (1650) is vroeger in gebruik geweest als pastorie en rusthuis voor paters. De parkachtige tuin (10.000m²) met wei, moestuin, beekje en vijver heeft vele, gezellige zitjes en luie ligstoelen. Op alle momenten van de dag is wel ergens een plekje te vinden in de zon of juist in de schaduw. Une Belle Histoire is gelegen aan de rand van het dorp Cussy-en-Morvan. Dit typisch Franse plattelandsdorpje siert de glooiende heuvels van het beschermd natuurgebied Le Morvan in de Bourgogne. Deze schitterende plek ligt op slechts 8 uur rijden van Midden-Nederland. Op 20 km ligt de prachtige oude Romeinse stad Autun. In de buurt zijn talloze culturele activiteiten, diverse recreatiemeren waaronder het bekende Lac des Settons. Verder zijn er oneindig veel mogelijkheden om te wandelen/fietsen/motorrijden door een schitterend en gevarieerd landschap. En niet te vergeten de beroemde wijnroute van de Bourgogne, La Route des Grands Crus, wijn en vele restaurants in overvloed. NIEUW in 2015: een privé-terras onder de Japanse kers voor ontbijt in het zonnetje, om te barbecueën of om 's avonds lekker warm te luieren bij een vuurtje.
Logies:
Gîte Le Lavoir***
Deze met drie sterren bekroonde sfeervolle gîte is gelegen op de eerste verdieping. Hij is geschikt voor twee personen, is licht en zonnig en heeft nog een authentieke schouw en balkenplafond. Naast de knusse woonkamer met moderne, open keuken slaapt u in een extra lang en comfortabel boxspringbed. U heeft de beschikking over een eigen luxe badkamer met inloopdouche, toilet en wastafel. Flatscreen HD-TV en gratis Wifi aanwezig.
Gîte La Source***
Ook deze gîte heeft drie sterren en is eveneens gelegen op de eerste verdieping. Hij is smaakvol ingericht en geschikt voor drie personen: drie volwassenen of twee volwassenen met een kind tot 12 jaar. Kinderbedje en kinderstoel zijn aanwezig en gratis. De gîte heeft een gezellige woonkamer met open keuken, van alle gemakken voorzien. La Source heeft een aparte slaapkamer. Hierin staan twee extra lange, comfortabele boxspringbedden en een stapelbed. De inloopdouche/wastafel en toilet zijn modern en van prima kwaliteit. Flatscreen HD-TV en gratis Wifi aanwezig.
Min. - Max. aantal personen: 2 - 5
Extra:
In voor- en najaar kunt u onze gîtes ook voor een midweek of lang weekeinde huren. Bij aankomst wordt u door ons ontvangen met een hapje en een drankje. In het hoogseizoen koken wij minimaal een maal per week voor onze gasten. Bij mooi weer geserveerd aan onze lange buitentafel.

De tarieven:

Uitgebreide prijslijst is te vinden op onze site:  www.unebellehistoire.fr

Gegevens:

Gesproken talen: NL - FR - E - D
Contactpersoon: Frans van Pinxteren, Aukje Lock
Adres: Rue du Lavoir 12, 71550 Cussy-en-Morvan
Tel: 0033 (0)385 821125
Mobiel: 0031 (0)6 54301753
Email:
Website: www.unebellehistoire.fr
Landelijk gelegen